شورایی که 300 عنوان کتاب برای خاتمی منتشر کرد
پاسخ به ادعای تاسیس شورای «بی سابقه»
شورایی که 300 عنوان کتاب برای خاتمی منتشر کرد
محمد هادی ربانی سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مستقل هم در گفتگو با سایت روحانی گفت: «شورای افکار احمدینژاد پروژه تبلیغاتی است. وی در ادامه افزود: ما از جمله کسانی هستیم که زمانی که هیچ کس از احمدینژاد حمایت نمیکرد مکتوب از او حمایت کردیم، بنابراین ما دوستان او هستیم و اگر امروز نقد میکنیم، رئیس جمهور نباید آن را به عنوان مخالفت و یا سنگاندازی تلقی کند».
معاونت امور رسانهای ریاست جمهوری در اقدامی دیرهنگام در جواب تحریفات روزنامه اعتماد ملی جوابیهای صادر کرد که توسط هیچ کس دیده نشد! سایت حسن روحانی بعد از گذشت چهار روز از این جوابیه هنوز آن را بازتاب نداده است. دیگر سایتها هم همین حال و روز را دارند.
به زودی در مطلبی جداگانه به جنگ روانی مخالفان دولت و ضعف اطلاعرسانی دولت خواهم پرداخت. فعلا هدفم از این نوشته بازتاب پاسخ معاونت امور رسانهای به این هجمه است، چرا که در غیاب رجانیوز و عدالتخانه، هیچ سایتی آن را کار نکرده است. لااقل با انتشار آن، بازدیدکنندگان وبلاگ بحر از این پاسخ مطلع شوند!
روزنامه اعتماد ملی در شماره 22 خرداد 1386 در صفحه دوم خود با انتشار گزارش خبری و مقالهای، مطالب کذب و غیرکارشناسی درباره تشکیل «شورای سیاستگذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشههای رئیس جمهور» چاپ کرده که دور از انتظار و انصاف است. در این باره نکات ذیل برای آگاهی مخاطبان محترم روزنامه اعتماد ملی ارائه میشود:
1) روزنامه اعتماد ملی با انتخاب دو تیتر برای گزارش خبری و مقاله خود و همچنین در متن آنها چندین بار مدعی شده که تشکیل شورای سیاستگذاری و نظرات بر انتشار آثار و اندیشههای رئیس جمهور اقدامی «جدید و بیسابقه» است. اظهار چندباره این انگاره بیاساس در حالی است که در دوران ریاست جمهوری جناب آقای خاتمی با صلاحدید ایشان شورای چاپ و انتشار سخنرانیها و آثار رئیس جمهور تشکیل شده بود و در جلسات مختلف این شورا در طول 8 سال ریاست جمهوری، سیاستگذاری و نظارت بر انتشار سخنرانیها ، پیامها، مصاحبهها و دیگر مکتوبات آقای خاتمی انجام شده است.
2) بر همگان روشن است شخصیت حقیقی غیر از شخصیت حقوقی است و معالاسف عدهای سعی کرده اند تا با مخاطب قرار دادن نام رئیس محترم جمهور، اذهان را از جایگاه حقوقی و رفیع رئیس جمهور کشور بزرگمان ایران به سمت «شخصیت حقیقی» جناب آقای دکتر احمدینژاد سوق دهند. این درحالی است که ساختار نهاد نخست وزیری سابق و ریاست جمهوری در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تشکیل ادارات مختلفی ذیل عناوین اداره کل روابط عمومی، اسناد، آرشیو، تبلیغات و پژوهش و انتشارت بوده و هست که طی زمان از حیث ساختاری و محتوایی جهت جمعآوری، پردازش و انتشار آثار رئیسجمهور متحول گردیده و کارآمدتر شده است. از این رو تغییر و تحول عناوین و اسامی این ادارات کل و دفاتر خاص رئیس جمهور از نهاد نخست وزیری تاکنون به گونهای است که تشریح آن از حوصله خوانندگان محترم خارج است.
3) القای «بیسابقه» بودن تشکیل شورای سیاستگذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشههای رئیسمهور، کاملا کذب بوده و در راستای جنگ روانی علیه دولت نهم ارزیابی میشود؛ چه تنها تماس مدیران روزنامههای اعتماد ملی با نزدیکان جناب آقای خاتمی در «بنیاد باران» حقایق را درباره پیشینه این شورا روشن میکرد. البته مشاهده زونکنهای متعدد حاوی گزارش جلسات و تصمیمات شورای چاپ و انتشار سخنرانیها و افکار آقای خاتمی در دوران ریاست جمهوری ایشان از بسیاری ناگفتهها، خاصه خرجیها و نامهای دوستان دوم خردادی حکایت میکند که در صورت صلاحدید رسما منتشر خواهد شد.
4) بر اساس وظایف معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور از دوران گذشته تاکنون، ثبت و ضبط، گردآوری، ویراستاری، تدوین انتشار سخنرانیها، پیامها، نامهها و دیگر مکتوبات مربوط به رئیس جمهور (به عنوان شخصیت دوم کشور) به صورت کتابهای موضوعی امری قانونی و ضابطهمند محسوب میشود. این مستندسازی علاهبر ایران در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا از جمله کشورهای اروپایی و آمریکا انجام میشود که البته ساز و کارهای آن متفاوت است.
5) چنین مامورتی در دوران ریاست جمهوری جناب آقای هاشمی هم وجود داشته که حاصل آن تدوین مجموعهها و چاپ مجلداتی شمال سخنرانیهای ایشان بوده است. البته بخش اعظم مواد خام تهیه شده در ادارات کل دفتر رئیس جمهور مشتمل بر سخنرانیها و آثار ایشان به درخواست وی در سالهای گذشته، برای انتشار به موسسه «نشر معارف انقلاب اسلامی» تقدیم شده است.
6) در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی نیز اتفاقا فعالیتها در این راستا بسیار گستردهتر بوده است که نتیجه آن چاپ نزدیک به 300 عنوان کتاب شامل سخنرانیها، پیامها وافکار ایشان (در داخل و خارج کشور) به زبانهای فرانسه، اردو، عربی، انگلیسی، آلمانی، فرانسه و اسپانیولی از سوی انتشارات ریاست جمهوری، وزارتخانه، سازمانها و همچنین چندین انتشارات خصوصی ـ که اسناد قراردادهای آن در اختیار میباشد ـ بوده است. به عنوان مثال، در یکی از جلسات «شورای سیاستگذاری چاپ کتابهای جناب آقای خاتمی» ـ رئیس جمهور وقت ـ مصوب شده که چهار عنوان از این کتابها به سه زبان انگلیسی، فروانسوی و اسپانیولی ترجمه شود و بر این اساس هزینه آن نیز مشخص شده است. (نامه شماره 6614/ح مورخ 24/8/82) جالب اینکه به ابتکار شورای چاپ و انتشار آثار وافکار رئیس جمهور سابق؛ جناب آقای خاتمی، حتی مقالات منتشره در نشریات داخل و خارج کشور درباره ایشان جمعآوری شده که تنها «کتابشناسی» و فهرست مندرجات و مقالات مطبوعات در این دوره (84 ـ 76) بالغ به 12 مجلد میشود. گفتنی اینکه شورای چاپ و نشر آثار رئیس جمهور در گردشکار خود به جناب آقای خاتمی به شماره 1723/114 مورخ 12/5/82 نظر ایشان را نه درباره چاپ کتابهای وی بلکه پیرامون تدوین این کتابشناسی جویا شده که در پینوشت رئیسجمهور وقت آمده است: «اگر مربوط به شخص من بود، به هیچ وجه راضی و حار به این کار نمیشدم، ولی فکر میکنم این کار برای انقلاب و نظام وجامعه لازم است و ذخیرهای تا امروزیان و فرداییان به سهولت بیشتری بتوانند دسترسی به منابعی داشته باشند که در آن، وضعیت جامعه و کشور را در مرحلهای مهم و حساس نشان میدهد.»
7) توضیح اینکه این شوراها از دولتهای گذشته تاکنون نه برخوردار از جایگاهی حقوقی که شانی علمی و پژوهشی و اجرایی داشته و بر کیفیت، تنقیح، تبویت و تدیون اندیشه و آثار روسای جمهور نظارت داشتهاند؛ گو اینکه در ابلاغهای رئیس این شورا از اصطلاح «تعیین» به جای «نصب» استفاده شده است. ضمن اینکه این امر خود مسبوق به مشی رئیس جمهور اصولگرا در پرهیز از تشریفات زائد در دفتر رئیس جمهور میباشد که به دلیل آشنایی ملت بزرگوار ایران و آگاهان حقوق اداری با سیره ایشان بینیاز از برهان میباشد.
8) به غیر از انتشار سخنرانیها و عقاید آقای خاتمی در دوران ریاست جمهوری ایشان از سوی شورای فوقالذکر (زیر مجموعه دفتر رئیس جمهور وقت) حتی گزارش سفرهای آقای خاتمی که از سوی برخی نویسندگان و خبرنگاران شاغل در روزنامههای همفکر ایشان به نگارش در آمده بود، با تدبیر، نظارت و دستور مساعدت مالی این شورا به صورت کتاب کتاب چاپ شده است.
9) البته در این باره ناگفتنیهای دیگری هم هست که اکنون به مصلحت نمیدانیم آنها را منتشر کنیم، اما وحشت و نگرانی برخی جریانهای سیاسی را از تدوین و انتشار نظاممند و تاثیرگذار مجموعههای موضوعی، سخنرانیها و مکتوبات دکتر محمود احمدینژاد، رئیس جمهور محترم جمهور و مولفههای گفتمانی دولت اسلامی درک میکنیم. گو اینکه انجام به موقع این مطالبه مردم در داخل و خارج از کشور به تبیین، تعمیق و تثبیت بیش از پیش آرمانها و ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) توسط یکی از رهروان صدیق آن امام راحل خواهد انجامید.